Fudbaler iznajmljuje hotel


Fudbaler iznajmljuje hotel za Torbena Sondergarda (27. novembar 2014. godine)


Bivši igrač nacionalnog tima Piter Rasmusen sa Torbenom i Lene Sondergard i decom

Bivši igrač nacionalnog tima Piter Rasmusen je kupio mini-hotel kako bi doprineo carstvu Božjem, budući da je odani hrišćanin.

U subotu, 22. novembra, upriličen je događaj “otvorene kuće i umrežavanja” u hotelu “Isus” u Olborgu. Tri nedelje su zanatlije i mnogi volonteri vredno radili na sređivanju i opremanju novog hotela “Isus” u ulici Rundvajen 6A u Olborgu. Ime bi kasnije moglo biti promenjeno u Centar “Isus”. Piter Rasmusen, bivši igrač danskog nacionalnog fudbalskog tima, je taj koji je kupio hotel i osposobio ga za rad Torbena Sondergarda.

Mnogi gosti su se sjatili na “otvorenu kuću” u subotu. Lene i Torben Sondergard su želeli da pokažu to mesto, koje će postati njihov stan, soba za sastanke, centar za obuku, TV studio, smeštaj za zaposlene i ljude koji će dolaziti iz bliza i iz daleka da bi bili obučeni. Oko 20 zaposlenih pomaže oko prostorija. Neki su došli i iz inostranstva, tako da će deo učenja biti na engleskom jeziku.


Fudbaler

Pitao sam Boga kako ja mogu da pomognem da se uradi nešto za carstvo Božje. To se završilo tako što sam kupio ovaj mini-hotel i izdao ga za hrišćansku delatnost, kaže Piter Rasmusen. Pošto su gosti pogledali prostorije, razgovarali i uživali u kafi i rolnicama, Torben Sonderagard je pružio kraći uvid u to kako je Bog sve to uredio na jedan predivan način:

Pre nekog vremena, prorokovano je da će nam pomoći jedan poznati biznismen. Piter Rasmusen jeste biznismen i dobro poznati bivši nacionalni fudbaler. On je kupio ovo mesto i ovde ćemo imati fantastične uslove za život.

U isto vreme, Bog je govorio brojnim ljudima da pomognu na različite načine, neki sa praktičnim stvarima, a drugi sa učenjima i obukom. Sve ovo će pomoći carstvu Božjem da raste. Nećemo graditi naše carstvo, već ćemo biti vođeni Svetim Duhom. Biće raznih vrsta sastanaka, ali ne znamo kakvih. Ali biće uzbudljivo! Jer Bog zaista radi nešto novo u Danskoj i vani, rekao je Torben Sondergard. Posle ručka je bio upriličen događaj “umrežavanja” za mnoge od onih koji su bili prijavljeni za “Pionir školu” - biblijsku onlajn školu.
Nisam uplašen

Sveštenik slobodne crkve i zaposleni u Mreži slobodnih crkava Mikel Bobjer je rekao:

U početku sam malo oklevao oko Torbena Sondergarda. Ali kada sam video kako se širi to sa lečenjem na ulici, onda sam i ja želeo da se pridružim. U jednom momentu, Bog mi je rekao: “Mikel, nemoj se bojati Torbena.”

Odlučio sam da budem poslušan učenik Isusa Hrista. Sada sam čak na ulici i lečim ljude u Isusovo ime. I ja radim ono što je Isus rekao da radimo. Svi bi trebalo da rade isto.

Mnogi novi učenici se okupljaju u malim grupama od po troje do petoro. Neki su u većim zajednicama. Ja ljude ne posedujem niti imam članstvo. Nije reči o jednoj ili drugoj vrsti crkve. Hrišćanska vera živi tamo gde ljudi čine Božju volju.


Proročke reči

Mikel Bobjer je završio proročkim rečima od Boga: “Ja spajam mreže hrišćana koji ranije nisu bili povezani. Koji nisu verovali, mogu da se povežu. Ja spajam individue, i pokrete, i denominacije, i grupe, koji odaberu mene. Ko ostavi sebe i sledi mene u potpunoj poslušnosti. Niste vi pozvali mene. Ja sam taj koji je pozvao vas i poslao vas da donosite plod – plod pokajanja – plod poslušnosti – plod istine. Ovi su svi odgajeni i podstaknuti mojim Duhom.”

Link do originalnog članka